Nederlands English Deutsch
Vakmanschap is de sleutel tot succes!

WESTRA BV is al jaren een Erkend Leerbedrijf. Momenteel werken er 38 mensen in Elahuizen bij WESTRA B.V. waarvan 28 op de werkvloer. Onze medewerkers in de werkplaats zijn allen opgeleid als constructie/ apparatenbouwer/ lasser waarbij we als doelstelling hebben om iedereen op te leiden tot minimaal niveau 3, inclusief tekening lezen en RVS lassen TIG/MIG. De medewerkers die betrokken zijn bij productie-  en montagewerkzaamheden zijn  VCA basis of VCA vol gecertificeerd. 

Ons bedrijf is niet ISO 9001 gecertificeerd maar de werkzaamheden worden wel volgens de procedure van deze norm uitgevoerd waarbij de materialen en medewerkers volledig traceerbaar zijn. Door middel van een ERP systeem wordt dit vastgelegd.

Westra heeft de bevoegdheid om haar producten te hermerken (overstempelen). De certificering is uitgevoerd door Lloyd's Register Nederland B.V. met als resultaat het in ontvangst mogen nemen van een "verklaring van aanvaarding herwaarmerken". Klik hier voor inzien van het certificaat.

Daarnaast zijn we sinds juni 2015 gecertificeerd voor NEN EN 1090-1 en NEN EN ISO 3834-2


De EN 1090-1 beschrijft de voorwaarden waaraan het productieproces moet voldoen om een certificaat te kunnen behalen die het recht geeft om een CE-markering aan (roestvast)stalen componenten of bouwpakketten voor draagconstructies af te geven.

WESTRA BV is in juni 2015 door TÜV Nederland als een van de eerste roestvaststaal verwerkende bedrijven beoordeeld op de prestatiebestendigheid voor EN 1090-1 en sinds die tijd gecertificeerd en in het bezit van het EN 1090-1 certificaat.

De NEN-EN-ISO 3834 certificering is een internationaal erkend kwaliteitsborgingsysteem voor het smeltlassen van metalen. In deze norm worden alle werkzaamheden op het gebied van lassen omschreven. Deze certificering is het bewijs dat we op het gebied van las technische werkzaamheden alle kwaliteitseisen hebben gewaarborgd. WESTRA BV is gecertificeerd voor de uitgebreidste categorie, de EN ISO 3834-2, waarbij de 2 staat voor de meest uitgebreide kwaliteitseisen. Hiermee voldoet Westra Roestvaststaalindustrie  aan de hoogste eisen op het gebied van lastechniek.


Keurwerk/Certificering Keurwerk/Certificering

WESTRA BV gecertificeerd NEN EN ISO 3834-2
WESTRA BV is in juni 2015 door TÜV Nederland beoordeeld en gecertificeerd voor de uitgebreidste categorie, de EN ISO 3834-2, waarbij de 2 staat voor de meest uitgebreide kwaliteitseisen. Hiermee voldoet WESTRA BV Roestvaststaalindustrie aan de hoogste eisen op het gebied van lastechniek. Jaarlijks vindt er een audit plaats door de TUV. Ook in 201...
WESTRA BV gecertificeerd NEN EN 1090-1
WESTRA vervangt fabriekslampen door LED
KAM-coördinator
Koploperproject