Al bijna 100 jaar Westra BV

In 2025 bestaat het familiebedrijf WESTRA BV 100 jaar!

Op 21 jarige leeftijd is Renze zijn carrière begonnen bij Westra BV als werkvoorbereider/tekenaar. Toen nog onder leiding van zijn vader Bote Westra en compagnon Olf Ottjes. Daarna heeft hij een aantal jaren samen met Ottjes calculatie en verkoop gedaan.

De laatste jaren tot aan pensioengerechtigde leeftijd van Bote Westra hebben vader en zoon intensief kunnen samenwerken en veel klanten bezocht. Dat was een hele waardevolle periode.

In 1997 nam hij Roestvaststaalindustrie WESTRA BV over van zijn ouders Bote en Aly Westra. Renze Bote Westra trouwde in het jaar 2000 met Femmy Westra-Walda en samen zijn zij de derde generatie die het bedrijf leidt.

Renze Westra, directeur
Pake Rinse Westra was de hoefsmid.

In 1925 als hoefsmid gestart

De geschiedenis van het familiebedrijf Roestvaststaalindustrie WESTRA BV begint in 1925. Grondlegger Rinse Westra begint als hoef-, grof en kachel smid op het platteland. Het maken van smeedwerk, kachels en het aanbrengen van hoefijzers was zijn werk.

In 1950 kwam zoon Bote Westra zijn vader helpen met het maken, repareren en verkopen van landbouwmachines en constructiewerken. Daarna kwam in 1965 de ommezwaai naar de verwerking van roestvaststaal. Een modern allround bedrijf worden in de verwerking van roestvaststalen producten was het doel.

Samen ondernemen

Met inmiddels bijna 50 personeelsleden en vele lange dienstverbanden heeft en houdt Westra veel kennis en expertise in huis. Op deze website laten we met name onze vakmensen zien. Bij Nieuws vermelden we o.a. onze jubilarissen, investeringen en behaalde doelen en diploma’s.

Renze Westra is tegelijk gestart met Koos Franzen. Koos is bij ons begonnen als zetter, daarna werd hij werkvoorbereider/tekenaar en nu is hij al jaren ons Hoofd Bedrijfsbureau. Renze, Koos en Wim, onze werkplaats-chef, zijn verantwoordelijk voor de planning van onze opdrachten. Christian Vessies is meer dan 30 jaar geleden gestart als metaalbewerker, ging in 2009 calculeren en doet nu samen met Renze alle voorcalculaties.

Leny de Vries-de Vreeze is sinds 1989 verantwoordelijk voor de boekhouding. Omdat ons personeelsbestand fors is gegroeid hebben we Henriët van Dijk aangenomen als HRM manager. Femmy is verantwoordelijk voor marketing en ondersteunt werkvoorbereiding.

Foto: Bij de opening van het nieuwe kantoor in Elahuizen kregen Renze en Femmy van het personeel een schilderij overhandigd, gemaakt door Jannie Haantjes-Westra. Het is het allereerste logo van pake Rinse Westra uit 1925.
Renze en Femmy Westra
Hoofdlokatie Buorren 75 te Elahuizen

Huidige Doelstellingen van Westra

Ons team bestaat uit enthousiaste vakmensen die hun kennis en ervaring volledig inzetten en daarmee bijdragen aan de doelstellingen van Westra.

  • Continue kwaliteitsverbetering van onze producten en diensten
  • Zorg voor bedrijfscontinuïteit
  • Zorg voor veiligheid, gezondheid en welzijn van onze medewerkers

Zoekt u een ultramodern familiebedrijf in Friesland waar op alle fronten in is geïnvesteerd voor de toekomst? Wij combineren onze jarenlange ervaring met de modernste technologische ontwikkelingen en de jaarlijkse bijscholing van onze medewerkers. 

Onze fabriek in Elahuizen heeft een bedrijfsoppervlakte van 1.5 hectare en is compleet uitgerust met plaat- en buislasermachines. Daarnaast staan in Balk en Koudum onze opslag- en assemblagehallen van respectievelijk 600 en 1600m2 .

Erkend leerbedrijf

Westra is al jaren een Erkend Leerbedrijf. We bieden studenten een goede en veilige werkplek waar ze ervaring kunnen opdoen met de werkprocessen en we wijzen een praktijkopleider aan. Daarnaast houden we goede contacten met de scholen. We presenteren Westra op het ROC De Friese Poort tijdens On Stage dagen en we geven rondleidingen bij ons op de zaak.

                                                                                                                    Samen zorgen wij voor de vakmensen van de toekomst. Momenteel werken er bijna 50 mensen in Elahuizen. Onze medewerkers in de werkplaats zijn allen opgeleid als constructie/ apparaten-bouwer/ lasser waarbij we als doelstelling hebben om iedereen op te leiden tot minimaal niveau 3, inclusief tekening lezen en RVS lassen TIG/MIG. Westra BV is VCA gecertificeerd.

Partners van WESTRA BV