Sectoren

Team Westra levert al bijna 100 jaar maatwerk in RVS en aluminium aan onder andere de voedingsmiddelensector, de genotmiddelenindustrie, zuivelindustrie, farmacie, chemie, logistiek en transportindustrie, olie en gaswinning en de bulksector.

Bent u op zoek naar een eerlijke en betrouwbare partner die alle kennis en expertise in huis heeft? Door mee te denken en het delen van kennis komen we samen met u tot kwalitatief hoogwaardige maatwerkoplossingen in RVS en aluminium.

Ook zijn we innovatief en durven we buiten gebaande paden te treden. Dit stelt ons in staat ook grootse en ambitieuze projecten op te pakken. Westra is úw totaaloplosser uit Friesland.

Staat uw sector er niet bij en bent u op zoek naar maatwerk in RVS of aluminium? Wij denken graag met u mee!

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Gerke op heftruck bij skid
Elco Sietze aan het orbitaal lassen

Voeding- en genotsmiddelenindustrie

Bent u op zoek naar een machine- of apparatenbouwer voor bijvoorbeeld aardappelen, groente, fruit (AGF), chips, snoep of koek?

Westra produceert machines, installaties en apparaten voor de voeding- en genotsmiddelenindustrie. We zijn gewend aan de hoge eisen die u stelt aan uw plaatwerk, tank- en leidingwerk.

Voeding- en genotsmiddelenindustrie »

Zuivelindustrie

Van kaas, melk en boter tot babyvoeding; de zuivelindustrie is onmisbaar in ons dagelijks leven. Binnen de zuivelindustrie wordt melk op industriële wijze verwerkt tot zuivelproduct. Wij bieden maatwerkoplossingen, waarbij hygiëne en veiligheid bovenaan staan.

Westra produceert roestvaststalen tank- en leidingwerk en machines geheel op maat, zoals: orbitaal gelast tank- en leidingwerk, transportbanden, wasmachines (zuiveltanks, zuivelleidingwerk), boosterskids ten behoeve van CIP reinigingssystemen, opslag van melkproducten en transport van vloeistoffen.

Zuivelindustrie »

Machine voor de zuivelindustrie
RVS leidingwerk filterinstallatie

Farmacie

De farmaceutische industrie kenmerkt zich door hoge hygiëne en kwaliteitseisen. Westra heeft hiervoor gecertificeerde vakmensen in dienst. Onze lascoördinator Harry Bok houdt toezicht op geldigheid en up to date houden van deze certificaten. Wij kunnen ruimschoots voldoen aan de gestelde eisen.

Bent u op zoek naar een machine- of apparatenbouwer voor de farmaceutische industrie?

Westra kan procesapparatuur bouwen waaronder warmtewisselaars, mengers, filterinstallaties. Ook kunnen wij de engineering en montage voor u verzorgen.

Farmacie »

Chemie

De Chemische industrie is na de voedings- en genotmiddelenindustrie de grootste bedrijfstak in Nederland. De chemische industrie vervaardigt producten door middel van chemische veranderingen aan bestaande (grond) stoffen.

Team Westra kan voor u machines bouwen waaronder drogers, mengers, scheiders, filterinstallaties.

Ook kunnen wij de engineering  of montage voor u verzorgen.

Chemie »

Jesper monteert leidingwerk
Opslagtanks

Logistiek en transport

Voor de transportsector kunnen we onderdelen maken in opdracht. Westra maakt o.a. bordessen, trappen, transportbanen, opvoervijzels en tankjes.

We doen veel plaatwerk, walswerk, orbitaal laswerk, laser- en buissnijden en hebben een uitgebreid en modern machinepark in eigen beheer.

Team Westra is eerlijk en betrouwbaar en heeft veel kennis en ervaring. Wilt u onderdelen uitbesteden bij Westra?

Wij bieden maatwerk en leveren hoogwaardige kwaliteit roestvaststaal en aluminium. We denken graag vrijblijvend met u mee.

Logistiek en transport »

Olie- en gaswinning

Veiligheid en milieuaspecten zijn erg belangrijk in deze sector net als goed onderhoud van installaties. U kunt ons vragen voor productie, assemblage en onderhoud van roestvaststalen machines.

Omdat de olie- en gasindustrie steeds meer energiebewust wordt, vraagt dat om een specialisme. Team Westra is uniek. Wij bieden onze specialismes aan en zijn úw totaaloplosser. Wij hebben alles in huis op het gebied van roestvaststaalbewerking: lassen, walsen, zagen, draaien, frezen, lasersnijden, slijpen, parelen, beitsen. Daarnaast een team van vakmensen en een modern machinepark.

Olie en gaswinning »

Stookgasinstallatie
Zakkenstortbunkers

Bulkhandling

De bulkhandling of stortgoedsector is één van de belangrijkste sectoren omdat het voorziet in de eerste levensbehoefte van de mens. Dit is één van de vele industriële takken waar Westra apparatuur en machines voor maakt. Goederen die niet per stuk worden verpakt en geladen maar los worden gestort, opgeslagen en verwerkt.

Poeders, korrels, brokken, granulaat, wij maken voor deze bulkgoederen bijvoorbeeld storttrechters, big-bag vul- en losstations en zakkenstortbunkers.

Westra produceert en assembleert niet alleen componenten t.b.v. installaties voor de handling en opslag van droge poeders en granulaten maar bouwt ook composteermachines voor GFT afvalverwerking.

Bulkhandling »

Overige sectoren

Westra is machine- en apparatenbouwer en levert ook maatwerk voor bijvoorbeeld:

  • de textielindustrie
  • de papierindustrie
  • de tabaksindustrie.

Zo bouwden wij onder andere kleurmachines, wasmachines, papier en pulpinstallaties, snij en vulmachines.

Staat u sector er niet bij en bent u op zoek naar maatwerk in RVS of aluminium?

Wij denken graag met u mee. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Westra RVS

Vrijblijvende offerte? Neem contact met ons op.

Offerte aanvragen »