Certificeringen bij Westra

Ons laskwaliteit wordt gewaarborgd door de norm NEN-EN-ISO 3834-2 waarvoor Westra is gecertificeerd.

We beschikken over de benodigde laskwalificaties voor RVS 304 en 316. De werkzaamheden worden volgens de ISO 9001 uitgevoerd, waarmee materialen en medewerkers volledig traceerbaar zijn.

De lassers bij Westra BV zijn gecertificeerd volgens de meest voorkomende internationale normen waaronder EN-ISO 15614-1, EN-ISO 15614-2, ASME IX en AWS D1.6/D1.6M.

Het geautomatiseerde lassen, Orbitaal en Klembank, is gecertificeerd volgens EN-ISO 15614-1, ASME IX.

Hieronder vindt u een overzicht van onze bedrijfscertificaten.

Harry, onze lascoördinator

NEN-EN-ISO 3834-2

De NEN-EN-ISO 3834 certificering is een internationaal erkend kwaliteitsborgingsysteem voor het smeltlassen van metalen. In deze norm worden alle werkzaamheden op het gebied van lassen omschreven.

Deze certificering is het bewijs dat we op het gebied van las technische werkzaamheden alle kwaliteitseisen hebben gewaarborgd.

WESTRA BV is gecertificeerd voor de uitgebreidste categorie, de EN ISO 3834-2, waarbij de 2 staat voor de meest uitgebreide kwaliteitseisen. Hiermee voldoet Westra Roestvaststaalindustrie aan de hoogste eisen op het gebied van lastechniek.

NEN-EN 1090-1

Westra is in juni 2015 door TÜV Nederland als een van de eerste roestvaststaal verwerkende bedrijven beoordeeld op de prestatiebestendigheid voor EN 1090-1 en sinds die tijd gecertificeerd en in het bezit van het EN 1090-1 certificaat.

Constructies als gebouwen, bruggen en ondersteuningen voor bijvoorbeeld silo’s, zijn vanaf juli 2014 vanuit de CPR (verordening Nr. 305/2011) wettelijk verplicht om volgens die norm gemaakt te worden. Dit houdt in dat ondernemingen, wanneer deze bouwproducten fabriceren, wettelijk het EN 1090-1 certificaat moeten behalen.

De EN 1090-1 beschrijft de voorwaarden waaraan het productieproces moet voldoen om een certificaat te kunnen behalen die het recht geeft om een CE-markering aan (roestvast)stalen componenten of bouwpakketten voor draagconstructies af te geven.

Foto: Harry, Renze en Eelke met de behaalde certificaten

VCA2017/6.0

In 2021 is Westra officieel VCA2017/6.0 gecertificeerd. Alle medewerkers van Westra hebben hun VCA* basisdiploma behaald en alle leidinggevenden VCA** VOL.

Vier keer per jaar worden er toolboxmeetingen gevolgd. Voorbeelden van onze onderwerpen zijn : Algemeen VCA, Westra informatieboekje en veilig werken, Top 10 veilig werken, werkplekinspecties en functie RIE

HERWAARMERKEN EN OVERSTEMPELEN

Westra is in het bezit van de overstempelbevoegdheid 2400-A-563. Het herwaarmerken van staalproducten met keuringsdocumentenconform conform NEN-EN 10204:2004 conform interne procedure G0034 §2.3, vastgesteld in het interne QMS document.

Om de kwaliteit te waarborgen wordt gebruik gemaakt van gecertificeerd en navolgbaar materiaal. Westra is door TÜV Nederland QA B.V. gecertificeerd tot het herwaarmerken en overstempelen. De overstempelbevoegdheid zorgt voor een volledige materiaal traceerbaarheid.

Erkend Leerbedrijf

Westra is al jaren een Erkend Leerbedrijf. We bieden studenten een goede en veilige werkplek waar ze ervaring kunnen opdoen met de werkprocessen en we wijzen een praktijkopleider aan.

Daarnaast houden we goede contacten met de scholen. We presenteren Westra op het ROC De Friese Poort tijdens On Stage dagen en we geven rondleidingen bij ons op de zaak. Samen zorgen wij voor de vakmensen van de toekomst.

Momenteel werken er bijna 50 mensen in Elahuizen. Onze medewerkers in de werkplaats zijn allen opgeleid als constructie/ apparaten-bouwer/ lasser waarbij we als doelstelling hebben om iedereen op te leiden tot minimaal niveau 3, inclusief tekening lezen en RVS lassen TIG/MIG. Westra BV is VCA gecertificeerd.