Farmacie

De farmaceutische industrie kenmerkt zich door hoge hygiëne en kwaliteitseisen. Bent u op zoek naar een machine- of apparatenbouwer voor de farmaceutische industrie?

Westra is de totaaloplosser voor het maken van hoogwaardige kwaliteitsproducten in roestvaststaal en aluminium. We zijn gewend aan de hoge eisen die deze industrie stelt aan leidingwerk, tanks en apparatenbouw en denken graag met u mee. Ook voor engineering kunt u bij ons terecht. 

Zuiveringsconcept voor ziekenhuis
Trinus bij oplevering machine

Project: zuiveringsconcept afvalwater ziekenhuis

Opdracht: meedenken, bouwen en assembleren van onderdelen voor gepatenteerd zuiveringsconcept van Pharmafilter voor ziekenhuizen.

Toepassing: Een revolutionair zuiveringsconcept waarbij afvalwater wordt gezuiverd. Buiten het ziekenhuis staat een installatie die het vaste afval vergist en ontsmet. De installatie zuivert al het afvalwater door de medicinale reststoffen er uit te filteren.  Daarnaast haalt het systeem ook ziektekiemen uit het afvalwater. Een duurzame manier om afval te verwerken.

Wij kregen samen met onze projectpartner Idee Techniek Engineering de opdracht van Pharmafilter om voor het eerst een MBR testinstallatie voor een ziekenhuis in Nederland te ontwikkelen.  Daarna volgden nog meerdere ziekenhuizen in Nederland en buitenland.

Resultaten:

  • Een duurzame ontwikkeling waarbij maximaal 10 m3 afvalwater per uur  wordt verwerkt.
  • verwachte besparing van 555.000 liter warm water per jaar
  • geen afvalwaterheffing en verwachte besparing van 50% afvalkosten
  • hygiënischere en snellere zorg want verpleegkundigen hebben minder contact met potentieel besmette voorwerpen
  • minder ziekenhuisafval
  • vermindering van transportkosten (3 containers per week )
  • verminderen Co2 uitstoot
  • Wij helpen niet alleen mee aan een schoner ziekenhuis, maar ook aan een schoner milieu.

Project: nuclear medicine & radiopharmacy rvs bakken

Opdracht: het bouwen van RVS bakken voor het opslaan en mengen van chemische nucleaire geneesmiddelen.

Toepassing:  kasten en apparatuur maken voor het prepareren van injectiespuiten, het opslaan en mengen van chemische nucleaire geneesmiddelen.

Het betreft afgeschermde laminaire kappen, ontworpen volgens EN 12469 voor de bereiding van radiofarmaca in een steriele omgeving. Deze afgeschermde zuurkasten zijn ontworpen voor veilige manipulatie van radiofarmaca. Aangezien de producten geëxporteerd worden naar Amerika, waren er andere eisen op het gebied van laswerk.

Een aantal van onze lassers is gekwalificeerd lasser AWS (American Welding Standard), lassen volgens de Amerikaanse norm. Daarnaast wordt alles 3D gekeurd en zorgt onze kwaliteitsmanager samen met die van onze klant er voor dat alles precies volgens tekening en onderbouwd met documenten en meetrapporten bij ons de deur uit gaat.

Het simultaan lassen is een mooi voorbeeld van teamwerk. Daar is geen norm voor. Weldmij had van ons opdracht gekregen om een aanvullende beproeving op ons lasmethode te begeleiden en bestempelde de kwalitatieve beproevingen van Team Westra “subliem”. De benodigde communicatie tussen de lassers is een essentiële variabele.

 

Rudi en Sipke zijn aan het simultaan lassen

Vrijblijvende offerte? Neem contact met ons op.

Offerte aanvragen »