Olie- en gaswinning

Vanuit de ervaring met het behandelen van emissies van pulpfabrieken, is één van onze klanten uitgegroeid tot de olie- en gasindustrie waar veel uitdagingen dezelfde onderliggende technische problemen hebben.

Omdat de olie- en gasindustrie steeds meer energiebewust wordt, biedt zij bovendien gespecialiseerde warmtewisselaars die zijn ontworpen om op een economische manier energie terug te winnen uit rookgas bij lage temperaturen.

Wij bouwden een zwavel toevoer systeem skid in opdracht van onze klant. De fabricage, assemblage en regelen van transport verzorgde team Westra vanuit Elahuizen en het gedetailleerd ontwerp kwam van onze partner Idee Techniek Engineering uit Sneek.


Gerke bij skid
Biogas filtratie

Project: Biogasfiltratie

Opdracht: het bouwen van een biogasfiltratie voor het opwekken van energie.

Toepassing: Met deze installatie kan men het door vergisting verkregen Biogas upgraden tot zuiver Bio Methaangas. Onze klant is specialist op het gebied van Biogas upgraden. Bio Methaangas wordt direct toegepast ter aanvulling op het aardgas netwerk. In gekoelde en gecomprimeerde vorm voor het gebruik als duurzame brandstof voor motorvoertuigen.

Het opwaarderen van biogas wat vrijkomt uit het vergisten van afvalwater of slib doen we met membranen, waarbij we de niet nuttige en schadelijke componenten verwijderen. Hierbij houd je schoon methaan over, dat kun je gebruiken als een schone variant van aardgas.

Resultaat:

  • Dit groene gas is geschikt voor huishoudens, industrie en mobiliteit
  • Dit gas kun je vloeibaar maken, waardoor het brandstof wordt voor scheepvaart en trucks
  • Deze brandstof is volledig fossielvrij , waardoor er vele voordelen zijn ten opzichte van fossiele brandstoffen
  • Dit is de energie van de toekomst

Video Biogasfiltratie

Vrijblijvende offerte? Neem contact met ons op.

Offerte aanvragen »