Voeding- en genotmiddelenindustrie

Westra is een een machine- en apparatenbouwer voor bijvoorbeeld aardappelen, groente, fruit (AGF), chips, snoep of koek? Westra produceert machines, installaties en apparaten voor de voeding- en genotsmiddelenindustrie.

Dit doen wij onder andere voor de genotmiddelenindustrie en de aardappel- en fruit verwerkende industrie. Ook bouwen we machines voor productie van alcoholische en non alcoholische dranken.

Van babyvoeding tot alcoholvrij bier en van snoepmachines tot probiotische zuiveldrank, Westra is dé specialist. We zijn gewend aan de steeds hogere eisen die deze industrieën stellen aan leidingwerk, tanks en apparatenbouw en denken graag met u mee.


Filterinstallatie drankenindustrie
Wiebe doet werkvoorbereiding en engineering

Normen en richtlijnen

Wij hanteren de HACCP- en EHEDGE-hygiënerichtlijnen en de IFS- en BRC-normen. We passen materialen en onderdelen toe volgens de verordening (EG) nr.1935/2004 inzake ‘materialen en voorwerpen bestemd om met levensmiddelen in contact te komen’. In het ontwerp en de productie van onze RVS-machines passen wij de machinerichtlijn 2006/42/EG toe. Hiervoor hebben wij alle kennis in huis. Machines gaan bij ons vaak gekeurd en voorzien van een CE-markering de deur uit.

Samen onderweg naar maatwerk

Westra ontwerpt en levert roestvaststaal maatwerkproducten in hoogwaardige kwaliteit voor hygiënische omgevingen en heeft veel ervaring in de voeding- en genotsmiddelenindustrie. In overleg met u gaan we voor de beste oplossing. Meer informatie of vrijblijvende afspraak? Neemt u daarvoor gerust contact met ons op!

Project: Afwerkinstallatie

Opdracht: het bouwen van een afwerkinstallatie voor snoepgoed.

Toepassing: Voor Vomatec International BV bouwden wij een machine voor het beoliën, beglanzen en besuikeren (kristalsuiker of nonparell) van jelly producten.

 

 

 

 

Afwerkinstallatie voor zoetwarenindustrie

Video Kookinstallatie

Opdracht: naar ontwerp van Vomatec International BV het bouwen van een kookinstallatie.

Resultaat: een installatie met een capaciteit van 1000 kg /h.

Film met Trinus en Kor

Vrijblijvende offerte? Neem contact met ons op.

Offerte aanvragen »