Zuivelindustrie

Voor onze klanten bouwen we machines om melkpoeder, zuiveldranken, kaas, ijs, yoghurtdranken te maken. Maar ook machines voor baby- en kindervoeding; eiwitpoeder en medische voeding.

Met name wanneer er gewerkt wordt met voeding voor kwetsbare personen worden de eisen en richtlijnen strenger. Westra werkt volgens EHEDG en FDA richtlijnen om de voedselveiligheid moeten waarborgen.

Wij produceren roestvaststalen tanks, leidingwerk, machines en apparaten geheel volgens klantspecificatie. Enkele voorbeelden hiervan zijn: transportbanden, wasmachines, zuiveltanks, zuivel-leidingwerk, hydrofoorunit ten behoeve van CIP reinigingssystemen, opslag van melkproducten, afvulmachines en verpakkingsmachines. Westra kan voor u orbitaal en klembank lassen.Renze bij presentatie Dairy Campus
Trinus aan het lassen

Project: Melkindikker demonstratiesysteem

Opdracht: ontwikkel een innovatief demonstratiesysteem voor de concentratie van melk op de boerderij.

Melk bestaat voor 87% uit water. Wafilin Systems BV bedacht een uniek systeem om het water uit de rauwe melk te halen voordat de melk gekoeld, opgeslagen en getransporteerd wordt.

Toepassing: de unit werd in de vorm van een containerskid geplaatst en gekoppeld aan de melkcaroussel op de Dairy Campus in Leeuwarden. Benieuwd naar het demonstratieproject en wilt u meer informatie over het proces ontvangen? Wij kunnen u in contact brengen met Jos van Dalfsen, manager R&D Wafilin Systems.

Resultaten:

  • Melkproces volume reductie tot circa 50%
  • Circa 50% vermindering van het vervoer
  • Vermindering van transport- en energiekosten
  • Vermindering van actieve CO2-uitstoot
  • Halvering van opslag- en koelcapaciteit
  • een betere wereld voor nu en in de toekomst

Dit project werd bekroond door H2020 VIDA programma en heeft een financiering ontvangen van het Horizon 2020-onderzoeks- en innovatieprogramma van de Europese Unie onder nr. 777795.

Vrijblijvende offerte? Neem contact met ons op.

Offerte aanvragen »